Tort cu inghetata si fructe de padure

preparare: 30 minute
racire: 6 ore 
portii: 16 
dificultate: redusa




Ingrediente: 

  • 300g biscuiti de ovaz
  • 200g unt
  • 500g branza proaspata de vaci
  • 400g mascarpone sau crema de branza
  • 100g urda dulce
  • 150 ml lapte fiert si racit
  • 3 oua
  • 250 ml frisca
  • 250g zahar
  • 5 migdale 
Ornare: 

  • 300g ciocolata alba
  • 800g fructe de padure: zmeura, mure, fragute
  1. Pisati biscuitii cat mai fin pentru a obtine un pesmet uniform.Amestecati pesmetul cu untul si intindeti o foaie din amestecul obtinut intr-o tava rotunda(~25 cm).Coaceti blatul acesta 15-20 de minute la foc potrivit, apoi lasati-l la racit.
  2. Amestecati laptele cu branzeturile, galbenusurile, albusurile batute spuma cu zaharul si treceti prin sita amestecul.Adaugati migdalele curatate de coaja si pisate fin si frisca.
  3. Puneti un strat uniform din aceasta compozitie pe blatul de biscuiti asezat intr-o forma de tort, tapetata cu folie.Peste acest strat intindeti un strat uniform de fructe pisate, transformate in piure.Peste acesta puneti amestecul cu branza ramas.
  4. Puneti preparatul la congelator pentru mai multe ore.Inainte de servire, scoateti tortul din congelator si turnati deasupra ciocolata alba topita, intindeti-o uniform si peste aceasta asezati fructele de padure amestecate.Daca v-a ramas ciocolata topita, puteti stropii fructele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

Tema creata de Alexutzu