Tort cu inghetata si fructe de padure
preparare: 30 minute
racire: 6 ore
portii: 16
dificultate: redusa
Ingrediente:
- 300g biscuiti de ovaz
- 200g unt
- 500g branza proaspata de vaci
- 400g mascarpone sau crema de branza
- 100g urda dulce
- 150 ml lapte fiert si racit
- 3 oua
- 250 ml frisca
- 250g zahar
- 5 migdale
- 300g ciocolata alba
- 800g fructe de padure: zmeura, mure, fragute
- Pisati biscuitii cat mai fin pentru a obtine un pesmet uniform.Amestecati pesmetul cu untul si intindeti o foaie din amestecul obtinut intr-o tava rotunda(~25 cm).Coaceti blatul acesta 15-20 de minute la foc potrivit, apoi lasati-l la racit.
- Amestecati laptele cu branzeturile, galbenusurile, albusurile batute spuma cu zaharul si treceti prin sita amestecul.Adaugati migdalele curatate de coaja si pisate fin si frisca.
- Puneti un strat uniform din aceasta compozitie pe blatul de biscuiti asezat intr-o forma de tort, tapetata cu folie.Peste acest strat intindeti un strat uniform de fructe pisate, transformate in piure.Peste acesta puneti amestecul cu branza ramas.
- Puneti preparatul la congelator pentru mai multe ore.Inainte de servire, scoateti tortul din congelator si turnati deasupra ciocolata alba topita, intindeti-o uniform si peste aceasta asezati fructele de padure amestecate.Daca v-a ramas ciocolata topita, puteti stropii fructele.
0 comentarii: