Timisorenii in Cartea Recordului


Aproximativ 800 de liceeni din Timisoara sunt aşteptaţi pe 21 mai în Piaţa Operei, unde vor dansa timp de şapte minute pe „Liliacul” lui Johann Strauss. Ei vor încerca să intre în Cartea Recordurilor, alături de alţi elevi din numeroase ţări europene, cu cel mai sincronizat dans din lume.



„Parada absolvenţilor de liceu” – „Dance with Europe” este o manifestare care a pornit din Slovenia, la iniţiativa unor şcoli de dans, şi este cel mai sincronizat dans din lume. Tinerii din Timisoara vor dansa cadril alături de alţi elevi din ţări precum Austria, Italia, Ungaria, Slovacia, Croaţia, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Cehia, Bosnia, Herţegovina, Slovenia şi Bulgaria. Şi anul trecut aproape 200 de tineri au dansat în centrul Timişoarei, însă nu s-a reuşit doborârea recordului stabilit în 2008, când au dansat 27.040 de tineri, din 44 de oraşe europene. Anul acesta însă, în centrul oraşului Timisoara sunt aşteptaţi nu mai puţin de 800 de tineri, care au început deja repetiţiile pentru data de 21 mai.

O repetiţie generală va avea loc pe 20 mai, în Piaţa Operei, urmând ca în ziua cea mare evenimentul să debuteze la ora 13. Manifestarea este organizată de Liceului „Dositei Obradovici” din Timisoara, sprijinit de Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Timişoara, Inspectoratul Şcolar Timiş şi Center of Creative Ideas „Creativia Kikinda”.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

.

Tema creata de Alexutzu